Händer just nu

MARS

Aktuella aktiviteter

Årsmöte

Söndag 18 februari kl 18.00 ses vi på Dans och Teater's lokaler på Anderstorg 14 för att ha årsmöte med föreningen.

Berättarkväll Storverk

Dag: Onsdag 28 februari

Var: Trappscenen, Sara Kulturhus

Entré: 150 kr (fika ingår) Läs mer och boka biljetter

En berättarkväll om starka människor, klokord och djärva beslut mitt i livet.
Berättare från Skelleftebygdens Berättarförening delar med sig av oväntade och storartade berättelser.

Musik Tomas Blom Lidström

Arrangör: Nordiskt Berättarcentrum, en del av Västerbottensteatern, i samarbete med Skelleftebygdens Berättarförening

Hitta dina biljetter här: Biljetter

Världsberättardagen

Dag: Onsdag 20 mars

Var: Västerbottensrummet, Biblioteket Skellefte, Sara Kulturhus

Världsberättardagen firas på Sara Kulturhus i Västerbottensrummet. Årets tema är "Bygga broar" och vi möts runt berättarelden för att lyssna till berättelser från hela världen på detta tema.

I samarbete med Biblioteket Skellefteå och Nordiskt Berättarcentrum.

Story Sharing Café, tema Oväntad Vänskap

Dag: Onsdag 27 mars

Var: Trappscenen, Sara Kulturhus

Entré: Gratis, men biljett krävs. Biljetter.

Är du intresserad av att möta nya människor? Gillar du att dela med dig av vardagsberättelser? Välkomna till ett roligt och spontant berättarcafé där alla kan vara delaktiga.

Du kan komma ensam eller ta med en vän. Vi möts i små grupper runt borden och delar med oss av våra minnen och historier. Vill man berätta för fler kan man också använda den öppna mikrofonen. Kvällens konferencier och våra bordsvärdar guidar och inspirerar till berättande.

Tillsammans skapar vi en varm och trevlig berättarkväll!

Hitta dina biljetter här: Biljetter

Arrangör: Nordiskt Berättarcentrum i samverkan med Skelleftebygdens Berättarförening

Rapporter från Verksamheten

Sara 100 år

Lördag 30 december deltog föreningen i firandet av Sara 100 år.

Berättarföreningen var självklart en del av programmet när vi firade Sara Lidman 100 år! Vi finns med på scen med ett collage av färgstarka trådar, en väv av röster.

Tolkat av medlemmar i Skelleftebygdens Berättarförening, ”På väg från ett fängelse till ett annat”

ur ”Dagbok från ett fängelse” av Ho Chi Minh

”Har man en gång fått klart för sig vad ens liv handlar om ska man vara där och kämpa med hela sitt väsen” - Ett nyårstal med utgångspunkt i Saras texter, med fokus här och nu och med riktig framåt vill vi säga några väl valda ord om livet.

Världshavets barn, ur ett körverk som skrevs under ”Lyssna på oss” projektet i Jörn med text av Sara Lidman och Susanne Sundqvist Bergkvist.

Rapport från Nobelfesten 2023

Här kommer en rapport från medlemsmötet/Nobelfesten den 10 dec samt firandet av
föreningen som fyller 15 år!

Först ett STORT TACK till festkommittén som fixat med lokal, mat, glittrig
nobeldukning och roliga och oväntade lekar. :) sen ett STORT TACK till Ulrica,
Rose-Marie och Katarina KL som startade upp denna förening för 15 år sedan.

Otroligt roligt höra er berätta om hur allt startade och hur föreningen på olika sätt tagit
sig dit den är idag.

Under kvällen hölls det tal om vår verksamhet under 2023. Detta hittar du här.

Berättarfestivalen

Naturligtvis så var Berättarföreningen en del av årets Berättarfestival i Skellefteå, både med egna programpunkter och i samarbete.

Berättarcafé med tema Vardagens under, där våra berättare bidrog med fantastiska berättelser, föreställningen Storverk samt föreställningen En singeltants meoarer var de delar av programmet där vi deltog. Mer information hittar du på vår Facebook-sida eller Instagram (länk längst ner på sidan)